luni , martie 4 2024
Breaking News
Home / Auto / Cum verific dacă am asigurare GAP?

Cum verific dacă am asigurare GAP?

Pentru început, este bine să înțelegem ce este de fapt asigurarea GAP. Această asigurare poate fi dedicată atât mașinilor cumpărate noi sau rulate, cât și pentru vehiculele care circulă (fără tranzacții de cumpărare a vehiculelor). GAP acoperă diferența dintre valoarea de factură a mașinii în ziua cumpărării sale (GAP Facturat) sau valoarea indicată în polița AC (GAP Auto Casco) și valoarea acesteia în momentul daunei totale.

Produsele GAP sunt utile atât în ​​cazul finanțării mașinii cu împrumut sau leasing, cât și cumpărării vehiculului în numerar. Cu toate acestea, în acest articol ne vom concentra asupra vehiculelor finanțate. Dacă vom lua un împrumut pentru o mașină nouă în valoare de 148.000 RON și dacă un an mai târziu, mașina va fi furată, vom primi o compensație de 118.000 RON de la asigurătorul Casco. Cu toate acestea, împrumutul restant pre plata este de  138 000 RON. Compensația suplimentară din asigurarea GAP va acoperi restul de 20.000 RON. Acum, când avem idee ce tip de asigurare este aceasta, mergem mai departe să răspundem la întrebarea „Posed deja asigurare GAP?”

Posed deja asigurare GAP?

Asigurarea GAP nu este obligatorie, cum ar fi asigurarea de răspundere civilă. Pentru a obține o astfel de poliță,  trebuie să o solicitați la punctul de vânzare al mașinii sau să căutați individual o asigurare (de exemplu, online). În unele cazuri, asigurarea GAP este obligatorie în cazul achiziționării în leasing însă, această cerință ar trebui specificată în contract. Deci, dacă vă întrebați „Cum să știu dacă am deja asigurare GAP”, cel mai bun mod este să contactați asigurătorul sau dealerul de la care am achiziționat sau dobândit vehiculul.

Luați cunoștință cu contractul de leasing în ceea ce privește condițiile de asigurare GAP

Indiferent de tipul de leasing, nu trebuie să se creadă că asigurarea GAP este întotdeauna necesară. În unele cazuri – nu în toate însă- companiile de leasing au în contractele lor cu locatarii o clauză referitoare la GAP. Dacă nu sunteți sigur dacă este obligatorie pentru dvs. sau dacă o posedați deja contactați compania de leasing și întrebați dacă o astfel de asigurare este o condiție obligatorie pentru dvs.

Cum verific dacă asigurarea GAP este inclusă în ratele de leasing?

Asigurarea GAP oferă comoditate în cazul în care o mașină nou cumpărată în leasing este furată. În cazul în care asigurătorul clasifică vehiculul ca daună totală, acesta va plăti doar pentru valoarea sa actuală, care de multe ori nu acoperă valoarea leasingului a mașinii cumpărate. Dacă soldul restant al contractului de leasing este mai mare decât suma pe care asigurătorul o va plăti, atunci diferența trebuie plătită din fondurile proprii. Cu toate acestea, asigurarea GAP vă protejează de nevoia de a plăti aceste datorii și vă permite să obțineți compensații care să acopere această pierdere.

Pentru a verifica dacă asigurarea GAP este inclusă în rata noastră de leasing, în primul rând, ar trebui să vă uitați pe factură. Uneori sunt enumerate orice servicii suplimentare pe care le primim ca parte a taxei lunare.

Cu toate acestea, dacă factura nu rezolvă problema noastră, următorul pas este să citiți contractul de leasing și să citiți toate documentele suplimentare pe care le-ați semnat în momentul achiziționării vehiculului. Asigurarea GAP poate fi descrisă în condițiile contractului de leasing sau poate fi sub forma unei polițe de asigurare separate atașate la contract.

Când niciunul dintre pașii de mai sus nu ne permite să stabilim dacă avem acest tip de asigurare, atunci cel mai probabil că nu există asigurarea . Cu toate acestea, merită să contactați compania de leasing și să confirmați ipotezele noastre pentru a elimina orice  îndoieli.

Înainte de a părăsi salonul

Înainte de a finaliza contractul de leasing și de a părăsi parcarea cel mai bine este să achiziționați  o asigurare GAP. Analizați contractul de leasing cu dealerul dvs. și întrebați vânzătorul despre asigurarea GAP. Rugați-l să vă arate informații despre asigurare și întrebați dacă este inclus în contractul dvs. de leasing. De asemenea, solicitați informații despre  suma costurilor. Înainte de a decide să achiziționați o poliță la dealer, rețineți că costul acesteia va fi împărțit în rate lunare, adesea cu dobândă, ceea ce poate duce la costul total al poliței mai mare decât o poliță plătită integral pentru întreaga perioadă.

Prin urmare, merită să comparați costul asigurării oferite de dealer cu costul poliței disponibile online. Pentru a verifica cât de mult vă costă asigurarea GAP, pe care o puteți achiziționa singur, e destul să accesați calculatorul.

După ce ați părăsit salonul

Se întâmplă adesea ca clienții să părăsească showroom-ul fără asigurare GAP, despre care au află mai târziu. Dacă sunteți sigur că nu aveți această asigurare, atunci nu aveți ce pierde nimic. Această asigurare nu este obligatoriu să fie achiziționată de la showroom. Pot fi cumpărate și după achiziționarea sau finalizarea contractului de leasing. Trebuie să ne amintim că de multe ori obținem cele mai bune prețuri pentru produsele de asigurare, achiziționând noi înșine polița prin Internet. De obicei, avem de la câteva zile la câteva zeci de zile pentru asta. Serviciul nostru de asigurare GAP Online vă permite să achiziționați o poliță GAP Auto Casco în termen de 30 de zile de la momentul achiziționării poliței AC / GAP Facturat în termen de 90 de zile de la momentul achiziționării vehiculului. Pentru detalii, accesați rubrica GAP de pe site-ul nostru.

Dealerii percep comisioane mari pentru brokerajul în asigurări, deci este adesea o soluție mai bună să căutați singur asigurarea. Se poate de verificat prețurile la propriul nostru agent de asigurări, dar rețineți că și el primește un comision pentru vânzare. Când vorbiți cu un dealer auto, puteți avea impresia că asigurarea GAP este ceva necesar sau chiar obligatoriu. Deși acest tip de poliță este cu siguranță o soluție bună, nu este aproape niciodată obligatorie (în afară de condițiile specifice ale contractului de leasing). Nu trebuie să-l cumpărăm de la dealer, mai mult – merită chiar să căutăm soluții mai ieftine.

Cum să cumpărați o asigurare GAP?

Există mai multe modalități de a achiziționa o poliță de asigurare GAP. Puteți să o cumpărați de la agentul vostru de asigurări, la un showroom auto sau de la distribuitori specializați de pe Internet.

Înainte de a cumpăra asigurarea GAP, merită să urmați pașii de mai jos:

  • Contactați asigurătorul Casco și verificați dacă GAP face parte din polița dvs. de asigurare Casco obișnuită – dar nu confundați GAP cu GSU, care este o sumă garantată care asigură doar valoarea vehiculului dvs. timp de un an.
  • Unele companii de leasing includ asigurarea GAP în produsul lor. Nu doriți ca asigurarea GAP să fie livrată prin intermediul acestora? Informații din timp.
  • Citiți contractul de finanțare sau leasing pentru a vedea dacă aveți deja asigurare GAP și dacă da, ce tip. Rețineți că majoritatea asigurărilor GAP sunt pentru locator, nu pentru dvs. Într-un astfel de caz, merită luată în considerare achiziționarea unei polițe GAP individuale care să ofere o protecție mai largă.
  • Acum, că știm dacă avem asigurare GAP (posibil nu o aveți încă), este timpul să decidem dacă este tipul de asigurare de care avem nevoie.

Check Also

Vulcanizare Mobila Camioane Brasov

Vulcanizare Mobila Camioane Brasov

Vulcanizare Mobila Camioane Brasov Alegeti un serviciu bun de Vulcanizare Mobila Camioane Brasov. Acest serviciu …

Close