luni , aprilie 15 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Informatii generale despre ortodontie Brasov?

Dupa cum bine stiti, exista pacienti care viziteaza in fiecare zi cabinetul unui medic specializat in ortodontie Brasov. Acest articol va ofera in randurile de mai jos o multime de informatii interesante cu privire la ce este un ortodont, ce face acesta, si nu numai.

Ortodontie Brasov: Ce este un ortodont?

Ortodontii sunt stomatologi specialisti care sunt instruiti in prevenirea, diagnosticarea si tratamentul neregulilor dentare si faciale. Acesti specialisti ofera o gama larga de optiuni de tratament pentru a indrepta dintii strambi, a remedia muscaturile proaste si a alinia corect maxilarele.

In timp ce ortodontii care lucreaza in cabinetele de ortodontie Brasov sunt cunoscuti in primul rand pentru indreptarea dintilor, ei pot ajuta si pacientii care au alte probleme.

Ortodontie BrasovUnii se confrunta cu muscaturile dureroase si nealiniate, miscarea dintilor cauzata de obiceiuri proaste, cum ar fi suptul degetului mare si chiar unele forme de apnee in somn. Daca va intrebati ce poate face un ortodont pentru zambetul dvs., ar trebui sa faceti o programare pentru a avea o evaluare.

Care este diferenta dintre un ortodont si un endodont?

Ortodontii lucreaza intr-un cabinet de ortodontie pentru a alinia dintii strambi si a corecta muscaturile proaste prin utilizarea de aparate dentate si/sau aliniere transparente.

Pe de alta parte, endodontistii sunt experti in diagnosticarea si gestionarea problemelor din interiorul dintelui, cum ar fi nervul dentar sau pulpa.

Endodontistii sunt specializati in tratamente de canal care vizeaza infectiile din aceasta pulpa delicata si osul din jur.

Ce variante de tratament ortodontic sunt disponibile?

Folosind cunostintele si expertiza lor in neregulile faciale si miscarile dintilor, ortodontii va pot ajuta sa intelegeti care dintre optiunile de tratament disponibile sunt cele mai bune pentru dumneavoastra sau copilul dumneavoastra.

Intre bretele metalice, bretele ceramice, bretele linguale (invizibile) si alinierii transparente, exista tratamente pentru fiecare nevoie si stil de viata.

Cel mai bine este sa faceti o programare la medicul ortodont inainte de a decide optiunea de tratament pe care o doriti, deoarece fiecare caz este diferit si poate necesita o anumita optiune de ingrijire ortodontica.

Cum stiu cand trebuie sa merg la un ortodont?

Copiii dvs. ar trebui sa mearga la un cabinet de ortodontie Brasov pana la varsta de 7 ani, pentru ca atunci vor avea probabil un amestec de dinti adulti si de lapte.

O calatorie timpurie la medicul ortodont poate ajuta specialistul sa determine daca si cand este nevoie de tratament, si sa previna orice probleme previzibile.

Cand vine vorba de tratament ortodontic, inclusiv tratament de interceptare precoce, aparat dentar si aliniere, medicii dentisti le recomanda pacientilor sa consulte un ortodont specialist.

Pacientii ar trebui sa continue sa-si vada medicul dentist pentru controale regulate si curatare pe tot parcursul ingrijirii lor ortodontice, deoarece joaca un rol foarte important in mentinerea sanatatii orale bune.

Ortodontii si stomatologii vor lucra intotdeauna impreuna pentru a obtine rezultate optime pentru tine pacienti, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Desi nu este necesara trimiterea de la un stomatolog pentru a fi consultat de un ortodont, poate fi o idee buna sa va vedeti mai intai stomatologul pentru un control de rutina, si sa solicitati o trimitere la un specialist ortodont.

De ce ar trebui sa vizitez un ortodont specialist

Zambetul este una dintre cele mai frumoase trasaturi ale unei persoane. Este primul lucru care iese in evidenta la o persoana, deci doriti sa va asigurati ca aveti un zambet perfect.

Daca sunteti constienti de starea propriilor dinti, atunci cu siguranta un plan de tratament efectuat intr-un cabinet de ortodontie Brasov poate ajuta la restabilirea increderii in zambet. Totodata, poate ajuta pacientul sa aiba o viata mai frumoasa, mai sanatoasa si mai fericita.

Check Also

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Cum Alegi Implantul Ideal Nevoilor Tale? Un Implant Dentar Brasov este …

Close