miercuri , februarie 21 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Operatie Strabism

Operatie Strabism

Prezentarea strabismului de la definitie la operatie strabism

In viata de zi cu zi exista persoane care sunt diagnosticate cu strabism, dar si persoane care urmeaza o operatie strabism. Acest articol este dedicat in totalitate strabismului si va prezinta informatii deosebit de utile despre acesta.

Daca aveti strabism sau daca o persoana draga dvs. are aceasta afectiune, cu atat mai mult ar trebui sa cititi pana la final. Si daca nu aveti si nu cunoasteti un pacient cu aceasta afectiune, informatiile de mai jos va pot imbogati bagajul de cunostinte. Deci, aveti toate motivele pentru a ramane alaturi de noi pana la final.

Inainte de a incepe discutiile despre operatie strabism

Inainte de a incepe orice discutie despre o posibila operatie strabism, trebuie sa vedem ce este strabismul. Asadar, este vorba despre o afectiune care consta in faptul ca ochii nu se aliniaza sau unul intre acestia sau chiar ambii ochi ratacesc. Ochii se pot intoarce:

  • spre interior (esotropie).
  • exterior (exotropie).
  • sus (hipertropie).
  • jos (hipotropie).

Cand ochii nu se aliniaza impreuna, ochiul drept devine dominant. Viziunea (acuitatea) acestui ochi ramane normala, deoarece ochiul si conexiunea sa cu creierul functioneaza asa cum ar trebui. Ochiul nealiniat sau mai slab insa, nu se concentreaza asa cum ar trebui si conexiunea sa cu creierul nu se formeaza corect.

Operatie StrabismUneori, strabismul este foarte vizibil. Alteori, poate fi observat doar atunci cand un pacient este obosit sau se uita la ceva foarte atent. Strabismul poate fi de obicei reparat atunci cand este descoperit si tratat devreme.

Daca nu este tratat, creierul va ignora in cele din urma imaginile vizuale ale ochiului mai slab. Aceasta schimbare numita ambliopie sau „ochi lenes” poate face vederea incetosata, poate provoca vedere dubla si poate afecta perceptia pacientului in profunzime (vazand in 3D ). Aceste probleme pot deveni permanente daca nu sunt tratate.

Ce cauzeaza strabismul?

Copiii se pot naste cu strabism sau il pot dezvolta in copilarie. Adesea, este cauzata de o problema cu muschii care misca ochii si poate rula in familii. Majoritatea copiilor cu strabism sunt diagnosticati cand au intre 1 si 4 ani.

Exista si situatii in care un copil poate dezvolta strabism dupa varsta de 6 ani. Daca se intampla acest lucru, este important ca copilul sa se prezinte imediat la medic pentru a exclude alte afectiuni.

Care sunt semnele strabismului?

Majoritatea copiilor cu strabism nu se plang de probleme oculare si nu observa modificari in vederea lor. Exista insa si exceptii iar unii copii se pot plange de vedere dubla (vad doua obiecte cand doar unul este la vedere) sau au dificultati in a vedea lucrurile in general.

Aceste probleme pot afecta de asemenea abilitatile de citire si invatarea la sala de clasa. Copiii mai mici care inca nu vorbesc, pot miji mult ochii si isi pot intoarce sau inclina capul in incercarea de a vedea mai clar.

Daca copilul dumneavoastra are oricare dintre aceste semne sau simptome, spuneti medicului dumneavoastra. Acesta va poate trimite la un oftalmolog pediatru pentru ingrijire, daca este necesar.

Cum este diagnosticat strabismul?

Este normal ca ochii unui nou-nascut sa rataceasca sau sa se incruciseze ocazional in primele luni de viata. Dar, pana cand copilul are 4-6 luni, ochii se indreapta de obicei. Daca unul sau ambii ochi continua sa rataceasca inauntru este probabil din cauza strabismului.

Cum este tratat strabismul?

Cu cat aceasta afectiune este tratata mai devreme, cu atat mai bine. Asta pentru ca conexiunile cheie intre ochii si creierul unui copil se formeaza la aproximativ 8 ani. Tratamentul pentru strabism poate include purtarea ochelarilor de vedere. Aceasta este cea mai simpla metoda de a trata aceasta afectiune a ochilor.

De asemenea, administrarea picaturilor pentru ochi poate fi foarte eficienta pentru a trata acest defect al ochilor. Nu in ultimul rand aducem in discutie si o operatie strabism. Aceasta este efectuata cand de obicei celelalte metode de tratament nu ofera rezultatul dorit.

Interventia chirurgicala implica slabirea sau strangerea muschilor care provoaca ratacirea ochiului. Majoritatea persoanelor supuse unei operatii de strabism pot merge acasa in aceeasi zi de operatie.

Check Also

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov – Cum Alegi Implantul Ideal Nevoilor Tale? Un Implant Dentar Brasov este …

Close