joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Exista cladiri care nu au nevoie de autorizare ISU Brasov?

Adesea, exista intrebari legate de cladirile care au nevoie de o autorizare ISU Brasov. Ei bine, exista si curiozitati in ceea ce priveste cladirile care nu au nevoie de o astfel de autorizare. In randurile de mai jos vom discuta exact despre aceste cladiri, care nu au nevoie de o autorizare de la ISU.

Pana sa intram insa in amanunte, cel mai indicat este sa prezentam o scurta definitie a autorizarii (autorizatiei asa cum mai este cunoscuta) ISU. Asa va intelege toata lumea si ce este autorizatia.

Ce este asadar o autorizare ISU Brasov?

Ei bine, o autorizare ISU Brasov mai este cunoscuta si sub denumirile de autorizatie ISU si autorizatie de securitate la incendiu. Aceasta este de fapt un act emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (Brasov in cazul de fata).

Autorizare ISU BrasovPentru a emite autorizatia, inspectorii ISU vor verifica documentatia depusa si vor efectua verificari in teren pentru a vedea daca au fost implementate corect masurile de aparare impotriva incendiului. Specialisti de la ISU doresc sa se asigure ca este indeplinita cerinta de baza si anume, securitate la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari.

De mentionat este faptul ca o autorizare de la ISU nu se obtine daca inspectorii gasesc nereguli in documentatia prezentata. De asemenea, daca sunt de parere ca nu sunt implementate corespunzator masurile de aparare impotriva incendiilor, pot refuza emiterea autorizarii. Aceasta va fi insa obtinuta imediat ce totul va fi ca la carte.

Cand nu este necesara autorizarea?

Am vazut in randurile de mai sus ce este o autoriare ISU Brasov. Cel mai probabil este mai indicat sa vedem care sunt acele cladiri care nu au nevoie de autorizare.

In conformitate cu HOTARAREA nr. 571 din 10 august 2016 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu, daca constructia dvs. nu este incadrata in nici unul dintre criteriile de mai jos, nu aveti nevoie de autorizatie ISU:

  • cladirile inalte, care au mai mult de 28 m la pardoseala ultimului nivel locuibil; Atunci cand ultimele niveluri sunt locuinte de tip duplex sau triplex se tine cont numai nivelul de acces din circulatiile comune orizontale ale cladirii.
  • cladire de locuit colective, noi sau existente, care au mai mult de patru niveluri supraterane, la care se construiesc sau se amenajeaza mansarde.
  • cladirile cu parcaj, cu peste 10 autoturisme.
  • spatiile de comert care sunt amenajate in cladiri de locuit colective, in cazul in care au aria desfasurata mai mare sau egala cu 200 mp.
  • spatiile de alimentatie publica, care au aria desfasurata mai mare sau egala cu 200 mp.

Pot beneficia de ajutor?

Exista persoane care nu au timpul necesar pentru a intocmi dosarul cu documente pentru o autorizare ISU Brasov. Aceste persoane si-ar dori sa stie daca pot beneficia de o mana de ajutor.

Ei bine, exista multe firme in Brasov, carora oamenii sa le solicite ajutorul atunci cand au nevoie de acest document. Trebuie ca mai intai de toate sa se informeze cu privire la costuri.

Referitor la firmele de specialitate, acestea intocmesc dosarul si il depun la ISU. Aceste firme urmeaza absolut toate demersurile pentru a va fi de ajutor. Creaza si depun dosarul si chiar si asteapta un raspuns din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Cand se obtine autorizatia, personalul firmei preda documentul solicitantului.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Pentru ce se foloseste bitum asfalt? Adesea, atunci cand vine vorba despre bitum asfalt, oamenii …

Close