luni , aprilie 15 2024
Breaking News
Home / Turism / Biserica Prejmer

Biserica Prejmer

Cand putem vizita biserica Prejmer?

In ultimul timp am citit multe articole cu privire la biserica Prejmer, din judetul Brasov. Multe persoane au devenit din ce in ce mai curioase in legatura cu aceasta biserica. Isi doresc sa cunoasca detalii despre anul in care a fost construita, cine a construit-o, etc.

De asemenea, exista multe persoane care sunt curioase daca exista un anumit interval orar in care poate fi vizitata. Nu si-ar dori sa parcurga zeci de kilometri cu masina personala iar pe cand ajung la destinatie sa nu poata vizita biserica sau Cetatea Prejmer.

Pentru toate aceste curiozitati ale oamenilor, avem cele mai bune raspunsuri. Cititi cu atentie pana la final si aflati tot ceea ce este mai important referitor la biserica fortificata din comuna Prejmer.

Unde se afla biserica Prejmer?

Inainte de a sti cand se poate vizita biserica Prejmer, este important sa vedem unde se afla aceasta. Ei bine, biserica este localizata in judetul Brasov, mai exact in comuna Prejmer care este la 15 kilometri distanta. Practic, intr-un sfert de ora se poate ajunge din orasul resedinta de judet, in aceasta comuna.

Biserica PrejmerLa 10 kilometri in nordul comunei se afla Muntii Intorsurii, in timp ce la 5 kilometri in sud se afla Valea Oltului. In plus, comuna este usor accesibila in conditiile in care exista atat cale ferata cat si sosea catre Sf Gheorghe si Brasov.

Turistii care calatoresc cu masina personala trebuie sa stie ca drumul este foarte bun. In plus, au posibilitatea de a parca in fata obiectivului turistic.

Construirea bisericii

O alta curiozitate atunci cand vine vorba despre biserica Prejmer este legata de construirea sa. Mai exact, oamenii isi doresc sa afle si cine a construit biserica, dar mai ales in ce an sau in ce perioada de timp.

Ei bine, in anul 1218 a fost inceputa construirea bisericii Prejmer, de catre Cavalerii Teutoni. Ei insa nu au reusit sa finalizeze construirea bisericii deoarece au fost alungati din Tara Barsei. In locul lor au stapanit regiunea calugarii cistercieni, cei care au terminat de construit biserica.

Forma de cruce greaca, biserica a fost supusa unor renovari. Astfel, s-au adaugat doua nave laterale inegale in perioada 1512 – 1515. A mai fost de asemenea extinsa si nava centrala, iar deasupra careului s-a ridicat un turn clopotnita in anul 1461.

Alte informatii interesante

Dat fiind faptul ca este cel mai vechi si cel mai cunoscut obiectiv turistic al judetului, biserica Prejmer a primit o denumire interesanta. Mai exact, este cunoscuta si sub denumirea de Bijuteria Transilvaniei.

Este un obiectiv turistic inclus inca din anul 1999 in Patrimoniul Mondial UNESCO. In acelasi an insa, au mai fost incluse in acelasi patrimoniu si alte biserici fortificate din Romania, din Transilvania mai exact.

Este de asemenea un obiectiv turistic inclus in Ghidul Michelin, si notat cu trei stele. De fapt, este singurul obiectiv turistic din Romania care a fost inclus in acest ghid si are trei stele.

Si nu in ultimul rand, precizam ca este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice fortificate din estul Europei.

Acestea sunt asadar informatii interesante cu privire la biserica Prejmer. Cu siguranta insa, daca ajungeti sa vizitati aceasta biserica, aflati la fata locului si alte informatii foarte utile. Merita asadar sa va organizati timpul in asa fel incat sa vizitati biserica fortificata Prejmer si Cetatea Prejmer.

Close