joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Pentru ce se foloseste bitum asfalt?

Adesea, atunci cand vine vorba despre bitum asfalt, oamenii considera ca bitumul este de fapt asfaltul. In continuarea articolului vom discuta despre bitum si despre asfalt. Veti afla ce este de fapt bitumul si ce rol are acesta.

Daca va intereseaza subiectul si daca doriti sa aflati mai multe informatii despre asfalt si bitum, cititi cu atentie. Toate informatiile de mai jos sunt interesante in legatura cu acest subiect.

Bitum asfalt: Ce este si ce rol are bitumul?

Bitum Asfalt este un material negru si vascos, si este folosit in principal pentru a avea rol de liant in fabricarea asfaltului.

Este obtinut prin distilarea petrolului si are o compozitie complexa. Foarte interesant de mentionat este faptul ca acest Bitum Asfalt are in compozitie mai mult de 3000 de componente chimice diferite.
Bitumul poate se poate gasi in natura, in forma sa bruta, sau se mai poate obtine de asemenea si prin prelucrarea titeiului.

Ce rol are bitumul in fabricarea asfaltului?

In momentul in care discutam despre asfalt bitum, trebuie mentionat ca bitumul este unul dintre elementele pe care asfaltul le contine.

Alaturi de bitum, asfaltul mai contine agregate minerale, iar acestea sunt nisipul si pietrisul. Pentru fabricarea asfaltului, bitumul se incalzeste la o temperatura cuprinsa intre 150 – 180 de grade Celsius. Ulterior, este amestecat cu agregatele minerale pentru a se obtine un amestec omogen care este asfaltul.

Bitum AsfaltOdata obtinut asfaltul, acesta se toarna in straturi peste suprafata deja pregatita in vederea asfaltarii. Imediat dupa ce este turnat, asfaltul trebuie sa fie nivelat iar ulterior compactat pentru a optine acea suprafata neteda.

Beneficiile asfaltului

Cand vine vorba despre asfalt bitum sau mai degraba despre asfalt, acesta are o multime de utilizari. Poate fi folosit pentru construirea drumurilor, dar si pentru a construi parcari, piste (pentru biciclisti, de aterizare, etc.).

Se poate folosi asfaltul si pentru a asfalta curtea casei, pentru a asfalta locuri de joaca pentru copii, iar exemplele pot continua.

Asfaltul poate fi folosit in atat de multe scopuri datorita faptului ca are foarte multe beneficii. De exemplu, este un material foarte durabil iar acest lucru este evident in conditiile in care poate rezista doua – trei decenii.

Asfaltul face fata factorilor precum conditiile meteorologice neprietenoase, face fata cu succes traficului greu si intens, iar exemplele pot continua.

Asfaltul este de asemenea usor de instalat dar si usor de intretinut. Acesta poate fi de asemenea un motiv datorita caruia este folosit in atat de multe aplicatii, si mai ales pentru construirea frumurilor.

Un alt mare avantaj pe care asfaltul il ofera este reprezentat de siguranta rutiera. Asfaltul ofera o suprafata neteda, ideala pentru conducerea autovehiculelor. In plus, este usor de curatat mai ales iarna si de indepartat gheata si zapada pentru a oferi cele mai sigure conditii.

Aspectul estetic reprezinta de asemenea unul dintre avantajele majore ale asfaltului, mai ales cand este folosit pentru asfaltarea curtilor sau in scopuri comerciale.

Acest lucru se datoreaza faptului ca asfaltul poate fi cu usurinta colorat, si cand este vorba despre parcari, pot fi trasate locurile de parcare, pentru a aduce un strop de culoare.

Concluzie

Putem spune asadar despre bitum asfalt ca este o componenta a asfaltului. In combinatie cu agregatele minerale, bitumul formeaza asfaltul care este folosit in foarte multe aplicatii. De asemenea, are foarte multe avantaje, drept dovada este folosit in atat de multe aplicatii.

Check Also

Servicii DDD

Servicii DDD

De ce avem nevoie de servicii ddd? In momentul in care vine vorba despre servicii …

Close