joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Executie Instalatii Noi Electrice

Executie Instalatii Noi Electrice

Ce cladiri necesita o executie instalatii noi electrice?

V-ati intrebat odata care sunt cladirile care au neaparat nevoie de o executie instalatii noi electrice? Ei bine, exista cladiri care au nevoie de acest serviciu pe care il presteaza un electrician autorizat. Mai multe detalii cu privire la executia instalatiilor electrice noi puteti afla in randurile de mai jos.

Serviciile de executie instalatii noi electrice

Asadar, atunci cand este nevoie de executie instalatii noi electrice, este nevoie de un electrician. Acesta este expertul care se ocupa mai intai de toate de proiectarea instalatiei electrice. Tot un electrician autorizat ANRE este cel care duce munca mai departe si se ocupa si de montajul instalatiei.

O astfel de lucrare este necesara pentru cladirile noi in mod special. De exemplu, indiferent de destinatia cladirilor, este nevoie de instalatie electrica. In cazul in care nu este efectuata executia instalatiei, in cladirea respectiva nu exista curent electric. Practic nu poate fi folosit nici un aparat electric sau electrocasnic, nu poate fi aprinsa lumina, etc.

Este necesar montajul instalatiei electrice si in cazul anexelor construite unor cladiri existente deja. Indiferent ca se mai construieste o casa, se construieste un nou etaj sau o mansarda, este nevoie de proiectare si executie a instalatiei electrice.

Alte servicii prestate de electrician

Un electrician autorizat ANRE nu se ocupa doar de executie instalatii noi electrice. Acesta poate fi solicitat si atunci cand exista diverse probleme ale instalatiei electrice. El face constatarile si remediaza probleme precum cele de mai jos (acestea sunt cateva exemplele de probleme remediate de electrician).

1. Soc electric

Un soc electric, oricat de usor ar parea, este un indiciu clar al cat de periculoasa este electricitatea atunci cand este utilizata gresit. Daca va puneti mainile pe o suprafata metalica conectata la sistemul electric si simtiti un soc static, fie aveti un aparat defect, fie cablajele sunt defectuoase.

Executie Instalatii Noi ElectricePuteti deconecta dispozitivul pentru a determina sursa, dar s-ar putea sa riscati un alt soc. Luati in considerare apelarea unui expert suficient de devreme pentru a decide daca aveti sau nu un sistem electric cu impamantare incorect.

2. Facturile electrice in crestere

Daca primiti dintr-o data o factura de electricitate mai mare decat de obicei, fiti atenti la cablaje defecte. Cablurile deteriorate provoaca scurgeri de energie. De asemenea, pot incalzi aparatele, facandu-le sa consume mai multa energie. In plus, cablajul vechi care nu poate face fata cerintelor aparatelor moderne poate duce la un consum excesiv de energie, crescand drastic utilizarea electrica.

Pentru a gestiona consumul de energie, reparati toate firele deteriorate, corectati eventualele scurgeri si identificati si reparati echipamentele care ar putea duce la supratensiuni. De asemenea, deconectati intotdeauna aparatele si incarcatoarele atunci cand nu sunt in uz.

3. Fire uzate

In timp, firele se vor crapa si se vor rupe din cauza indoirii constante, coroziunii, caldurii sau imbatranirii. Ele pot fi de asemenea, perforate de cuie sau suruburi. Firele goale pot cauza socuri electrice si izbucniri de incendiu. Prin urmare, inlocuiti-le cat mai curand posibil.

4. Zgomote constante de bazait

Toate prizele electrice functioneaza in tacere atunci cand exista o conexiune fara intreruperi. Cand auziti vreun zumzet sau bazait, testati mai intai aparatele pentru a afla cauza. Cand zgomotele vin de la pereti, ati putea avea fire uzate dedesubt. Pe de alta parte, daca este de la comutatorul de lumina sau de la o priza, curentii ar putea sari peste un decalaj intre conexiunile care nu sunt in contact ferm.

Opriti alimentarea si contactati imediat un electrician dupa ce observati zgomote pentru a efectua teste si a determina sursa problemei. Solutia poate varia de la sarcini simple, cum ar fi schimbarea prizei, la altele mai complexe, cum ar fi recablarea intregii case. Totul depinde in mod evident, de cauza problemei respective.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Pentru ce se foloseste bitum asfalt? Adesea, atunci cand vine vorba despre bitum asfalt, oamenii …

Close