joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Sanitare

Proiectare Instalatii Sanitare

Servicii de proiectare instalatii sanitare

Daca a sosit momentul sa va construit casa mult visata, aveti nevoie de o proiectare instalatii sanitare. Probabil va intrebati care ar fi rostul proiectarii instalatiei sanitare cand aceasta poate fi efectuata fara proiect.

De fapt, lucrurile stau total diferit fata de cum v-ati gandit la inceput. Acest articol a fost special redactat pentru a va fi de ajutor in aceasta privinta. Este de asemenea de ajutor pentru toate persoanele care se afla in aceasta situatie. Va recomandam sa cititi pana la final pentru a nu lua o decizie pe care sa ajungeti sa o regretati ulterior.

Este necesara o proiectare instalatii sanitare?

Unele persoane si-au adresat deja aceasta intrebare pentru ca doresc sa stie daca o proiectare instalatii sanitare este obligatorie. Isi doresc sa stie daca ar putea sa efectueze o instalatie fara a avea un proiect.

Este posibil ca in mediul rural din tara noastra sa existe case care sa fi fost extinse fara a exista un proiect. Este posibil de asemenea ca instalatiile sanitare in acest caz sa fi fost efectuate in lipsa unui proiect.

Cu siguranta insa, o proiectare reprezinta o necesitate pentru orice locuinta. In plus, proiectarea instalatiei sanitare ar trebui sa inceapa in acelasi moment cu planul arhitectural al constructiei.

Tipul instalatiilor sanitare

Mentionam faptul ca atunci cand se discutam despre proiectare instalatii sanitare, exista doua tipuri de proiectare. Proiectarea instalatiei sanitare interioare si proiectarea instalatiei sanitare exterioare.

In ceea ce priveste instalatiile sanitare de interior, acestea sunt efectuate dupa cum si denumirea da de inteles, la interior. O astfel de instalatie este alcatuita din conductele de apa rece si apa calda trase prin pereti. Conductele respective sunt cele care conecteaza echipamentele tehnice la reteaua externa de apa. Aici ne referim la conectarea chiuvetelor, a vaselor wc sau a cazilor la reteaua de apa externa.

Proiectare Instalatii SanitareCand vine vorba despre instalatiile sanitare exterioare, acestea este evident ca sunt efectuate la exterior. O astfel de instalatie cuprinde conductele care au rolul de a transporta apa catre locuinta. De asemenea, instalatia cuprinde si conductele care transporta reziduurile menajere la reteaua de canalizare.

Daca nu exista o retea de canalizare in localitate (de obicei in mediul rural exista aceasta problema), se gaseste o solutie. Aceasta consta in instalarea unei fose septice intr-o zona retrasa din curte. Totusi, este necesar ca zona sa poata fi usor accesibila de catre o vidanja. Serviciile de vidanjare sunt necesare din cand in cand, cand fosa septica este plina.

Alte tipuri de instalatii sanitare

Cand vine vorba despre o proiectare instalatii sanitare, se mai poate face o clasificare. Aici se face clasificarea in functie de utilitate. Exista instalatie pentru apa rece, instalatie pentru apa calda sau instalatie pentru canalizare.

Este evident ce rol au conductele folosite pentru acest tip de instalatii deci nu mai are rost sa intram in detalii.

Componentele instalatiei sanitare

Cand este necesara o proiectare instalatii sanitare trebuie sa aveti un expert cu care sa discutati. Nu doar conductele si robinetii sunt elemente necesare. Trebuie sa tineti cont si de fitinguri (coturi, teuri), dar si de sursele de apa folsite. Trebuie sa stiti ce conducte folositi pentru evacuarea apei menajere si a reziduurilor. Trebuie sa stiti si care este cea mai indicata solutie privind fosa septica.

Din acest motiv, trebuie sa discutati doar cu expertii despre proiectarea instalatiei sanitare. Este important sa-i lasati sa-si faca treaba pentru a beneficia de instalatia adecvata.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Pentru ce se foloseste bitum asfalt? Adesea, atunci cand vine vorba despre bitum asfalt, oamenii …

Close