joi , iulie 18 2024
Breaking News
Home / Restaurante Pizzerii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Cu siguranta veti putea gasi o Pizza Brasov excelenta. Ar fi bine sa stiti ca pizza are o istorie interesanta. Acest fel de mancare este apreciat pentru gustul sau unic. Foarte multe perosane considera ca pizza este un fast food. Cu toate acestea, in Italia ea a ramas un fel de mancare autentic. Italienii iau pizza in serios. Retetele sunt respectate, iar pregatirea acestuii fel de mancare este foarte migaloasa. Italienii au reguli stricte in realizarea acestui fel de mancare.

Pizza a aparut pentru prima data in niste documente medievale. Cel mai sigur, precursoarea pizzei a fost focaccia. Aceasta era un fel de paine turtita cu numeroase condimente. O paine asemanatoare era servita in Grecia antica. Chiar si in India s-ar fi servit o astfel de paine condiemntata.

Pizza BrasovPizza Brasov

Focaccia a inceput sa se transforme treptat in pizza. Acest lucru a inceput sa se intample dupa descoperirea Americii. Rosiile au fost integrate in acest fel de mancare. In special zonele sarace ale Italiei, din Napoli, consumau paine cu rosii. Acesta a fost motivul pentru care acest fel de mancare si-a facut cu greu loc in meniul italienilor. Pe masura ce a trecut timpul, pizza a devenit mai apreciata.

O reteta clasica de pizza este Margherita. Pe care o gasiti pe toate meniurile de Pizza Brasov. Ea ar fi fost creata in 1889. Creatorul acestei pizze, s-a inspirat din culorile steagului Italiei. Astfel a realizat o pizza din trei culori. El a folosit rosiile pentru culoarea rosie, mozzarella pentru alb si busuiocul pentru verde. Reginei Margherita i-a placut mult acest fel de mancare. Ea a hotarat ca aceasta pizza sa-i poarte numele.

Pizza Brasov

Pizza Marinara are si ea o origine destul de veche. Aceasta pizza era pregatita de sotiile marinarilor. Odata cu recerea timpului, pizza a inceput sa fie adoptata si in alte parti ale lumii. Ea a ajuns in America, unde a fost foarte rapid transformata in fast food. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, pizza a inceput sa fie apreciata international. Fiecare zona a lumii are o retea proprie de pizza. Cu toate acestea, retetele pizzei clasice sunt inca foarte apreciate de numerosi iubitori de pizza.

Close