joi , iulie 18 2024
Breaking News
Home / Gradinarit / Plante Ornamentale De Gradina

Plante Ornamentale De Gradina

Plante Ornamentale De Gradina

In Grecia Antica, Plante Ornamentale De Gradina erau asociate cu tot felul de recipiente dupa reguli foarte stricte. Au devenit o traditie, care se pastreaza si azi la decorarea ferestrelor si gradinilor interioare in tarile mediteraneene.

Plante Ornamentale De Gradina

In ziua de azi vedem tot felul de case cu gradini foarte frumoase si spatiile din fata casei foarte frumos aranjate. Plantele Ornamentale De Gradina nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina. Gardul viu sau copacii ornamentali delimiteaza spatiile, impun o anumita ordine. Astfel, se ofera o protectie plantelor mai sensibile și mentin umbra in locurile unde este nevoie. Cu ele putem crea un spatiu in care, indiferent de anotimp, sa existe viata si culoare.

Plante Ornamentale De GradinaInca din luna martie, astfel de plante ne bucura cu minunata lor mireasma. In schimb, Plante Ornamentale De Gradina specifice toamnei ne fascineaza cu gama larga de culori, tonuri si nuante.
Insa, nu doar frumusetea este caracteristica acestor plante, ci si utilitatea lor, iar specialistii cunosc cel mai bine acest lucru. Primavara devreme florile si polenul acestora reprezinta o adevarata hrana pentru neobositele albine. Printre radacinile lor, bondarii isi gasesc noi adaposturi, fluturasii au nevoie de acestea pentru a-si depune larvele si pentru hrana. Cei ce vor planta aluni, salcii, sau meri padureti in gradina trebuie sa stie ca astfel va crea un habitat pentru micile vietuitoare. Ca de exemplu, avem in vedere vietuitoare precum pasarile si insectele.

Plante Ornamentale De Gradina

Raportandu-ne la gradina noastra si la amenajarea spatiului din vecinatatea casei, Plantele Ornamentale De Gradina isi au rolul bine stabilit.

Inainte de a alege Plantele Ornamentale De Gradina, se inspecteaza intreg spatiul pe care il detinem. Unele zone pot fi in umbra completa, altele in umbra partiala si altele se pot bucura intreaga zi de soare. Aceste Plante Ornamentale De Gradina sunt foarte sensibile atunci cand vine vorba despre lumina si caldura. Astfel, daca le plantezi in spatiul gresit, acestea nu se vor dezvolta sanatos, ba chiar se pot ofili rapid. Acorda atentie sfaturilor primite de la specialistii in domeniu!

Check Also

Amenajari Curti Si Gradini

Amenajari Curti Si Gradini

Amenajari Curti Si Gradini In Amenajari Curti Si Gradini este bine sa apelati la experti. …

Close